Ако не се разберем, видяхме какво може да се случи, заяви той

Вероятността да има правителство след изборите е голяма. Това коментира в ефира на „Здравей, България” Георги Свиленски от БСП. „Мисля, че г-жа Митева е близо до тези проценти. Ще кача и ще кажа - 85%”, каза още Свиленски.

Ива Митева: Възможността за коалиция на протестните партии е 80%

Той коментира още, че през последните 6 години БСП са показали, че могат да водят диалог и имат какво да предложат.

„Ако не се разберем, видяхме какво може да се случи. Най-безотговорното за една държава и то през зимата, е за трети или четвърти път да пратиш избирателите на избори”, смята Свиленски.

Той допълни, че в момента разговори за бъдещи коалиции не се водят. Дебати трябвало да се водят по други важни за страната теми.

„Предстои 2022 година след 2 месеца. Кой ще направи бюджета?”, попита Свиленски.

Той отказа да коментира името на евентуален бъдещ премиер. „Това ще стане ясно след сформирането на мнозинство”, каза Свиленски. И допълни, че от БСП не биха действали като ИТН. „Казват - това ви е премиера, това са ви министрите, който иска да гласува, ако – не, отиваме на избори”, коментира Свиленски. „Ако коалицията е тройна или четворна, фигурата трябва да консенсусна. Каза още той.

Относно фигурата на Кирил Петков, Свиленски каза, че „Продължаваме промяната” имат ентусиазъм, който намира подкрепа в голяма част от гражданите”. „Ще видим какъв ще е резултатът. Пожелавам им успех”, каза Свиленски. И коментира информациите, че хора от БСП са били агитирани да се отделят от левицата и да преминат към ПП. „Това са факти. След нашите реакции те бяха намалени”, каза Свиленски.

Отношенията с Румен Радев били добри. „Проблеми няма, вървим заедно в една посока - да спечелим и президентските и парламентарните избори. След това и г-н Станишев, и всички в БСП, които се притесняват от отношенията ни, мисля, че ще бъдат успокоени”, каза Свиленски.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която съобщи, че отново е с коронавирус, била по-добре, съобщи Свиленски.

Той коментира и ваксинационната кампания. „Докато е ниско нивото на ваксинирани, трудно ще бъдат приемани ограничения. Няма как с 20% ваксинирани, да приемаш рестриктивни мерки. Насила няма да стане. Трябва всички да положим усилия, за да покажем, че ваксините са полезни”, каза още Свиленски.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ 2 в 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.