Областта е в тъмночервената зона

Критична - с тази дума лекарите определят COVID ситуацията в болниците в Монтанско. И двете области - Монтана и Видин, са в тъмночервената зона. В монтанската болница COVID болни са били облужвани и на леглото в приемната стая, за да не бъдат връщани. Лекарите в здравното заведение са на ръба.

Близо 5000 новозаразени с COVID-19 за денонощие

243 души са новозаразените с COVID-19 в областта във вторник, което е абсолютен рекорд. В региона четири са здравните заведения, които приемат болни с коронавирусна инфекция. 

„В момента в болницата са настанени 41 пациенти. Това е пълният капацитет на отделението ни. Около 20% от тях са в тежко състояние”, посочи Илияна Събчева, началник на Инфекциозното отделение в Монтана.

Медик от здравното заведение сподели, че е имало ситуации, при които не е имало свободно легло за настаняване на болен. "Налагало се е да изписваме човек, за да настаним веднага друг. По двама на легло не се е случвало да настаняваме, но се е налагало хора да изчакват", посочи тя.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.