Коментар на адвокат Ели Христова

Висшият адвокатски съвет няма единно мнение по въпроса дискримирани ли са неваксинираните хора заради зеления сертификат. Това коментира в студиото на „Здравей, България" Ели Христова, адвокат, гл. секретар на Висшия адвокатски съвет.

„Ние, като адвокати, трябва да бъдем отворени за аргументите и на най-редките случаи. На пръв поглед всичко е ясно – едните са „за” ваксините, а „другите” против. И двете страни имат сериозни аргументи – кое е по-важно правото на живот или останалите ти права. Хората не бива да бъдат насилвани от едната крайност в другата. Колкото и малко хора да са имунизирани, все пак ги има. Появи се ваксина само с една доза. Смятам, че това е положителното. Големият проблем е, че все още няма лечение", поясни тя.

Край на гратисния период за зелените сертификати

По думите й у нас хората нямат средства да заплащат сами през два дни тестовете си за COVID-19. „Ако бяхме в Германия, където има безплатни тестове, тогава нека работникът да си купи тест и да го направи.  У нас цените са непосилни за голяма част от обществото”, коментира адвокат Ели Христова.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.