Глобите ще стигат до 50 000 лева

Край на гратисния период без глоби заради новите мерки в страната. Властите дадоха 4 дни, в които всички засегнати сектори - здравни заведения, търговски обекти и фитнеси, да се подготвят да работят само със зелени сертификати.

До гратисния период се стигна заради недоволството на засегнатите браншове, че мерките се налагат от днес за утре. При тежки нарушения глобите ще стигат до 50 000 лева. Задължително условие е и проверяващите обектите да разполагат със зелен сертификат.

 

 

Д-р Евгения Недева, директор на РЗИ Велико Търново, споделя, че ще бъдат проверявани училища, детски градини, молове, магазини с над 300 кв. м. площ.

"В петък проведохме среща с полицията, Инспекцията по труда и БАБХ и създадохме организация за проверките. Санкциите за физическо лице са от 300 до 1000 лв., а за юридическо – от 500 до 2000 лв.", съобщи тя.

По думите й от вчера заболевамостта в Лясковец е над 750 на 100 000 души, което означава, че учениците в общината преминават изцяло на онлайн обучение.

 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.