Родната грация влиза във финалите на обръч и топка с четвърти по сила оценки

Боряна Калейн се класира на два от два финала след първия ден от Световното първенство по художествена гимнастика в японския град Китакюшу. Родната грация влиза във финалите на обръч и топка с четвърти по сила оценки от 25.200 и 26.550.

Другата ни представителка в индивидуалното – Татяна Воложанина, стигна до финала на топка в дебюта си. Финалите на обръч и топка започват в 13:15 ч. българско време.

След първия ден на Световното Калейн заема четвърто място в многобоя, докато Воложанина е девета. Лидерка до момента е двукратната световна шампионка Дина Аверина от Русия с 56.725 точки, следвана от сестра си Арина с 55.700 и представителката на Беларус Алина Харнаско с 54.475 пункта.

Ансамбълът ни няма да участва на Световното първенство

Финалът в многобоя ще бъде в петък (29 октомври). В многобоя могат да участват състезателки, които са изиграли три или четири съчетания в многобоя, като за всяка се вземат трите и най-високи оценки, а най-ниската отпада.

Първите 18 от квалификациите се класират за индивидуалния многобой, където всичко започва от нула. Във финала за многобоя се оформят два потока - поток Б от 10-о до 18-о място и поток А от 1-о до 9-о място. Всичките 18 гимнастички играя по четири съчетания.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС