Бойка Велкова за сюжета и емоциите

Това е последната премиера на Народния театър "Иван Вазов", състояла се малко преди Коледа, и със спектакъла е завършила годината.

"Нийл Лабют е съвременен американски автор с изключително ритмичен език и начин на писане, с много добър диалог, който засяга любопитни теми. Една от тях е, че неговите герои се измъкват с лъжи и интриги и изплуват над останалите като победители. Според самия автор на "Едни момичета" безчувствените и зли хора успяват в този свят", това разказа в "Твоят ден" по NOVA NEWS актрисата Бойка Велкова.

Лабют изследва тези теми с чувство за хумор, между тях са и отношенията между половете, политическата коректност.

"В "Едни момичета" писател кани своите бивши жени в хотелски стаи, да разговаря с тях, да иска прошка или да намери нови сюжети за бъдещата си работа, може би да възбуди и въображението си", разкри още актрисата.

Спектакълът може да се види на 16, 18 и 26 януари, има дати и през февруари. 

Режисьор е Стефан Спасов, музиката е на Теодосий Спасов, сценография Венко Шурéлов, костюми Елис Вели. Участват Стефания Колева, Илиана Коджабашева, Ана Пападопулу, Иван Юруков.

Вижте повече по темата във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.