Радостин Василев проверява Българската федерация по художествена гимнастика

Огромен скандал между спортния министър Радостин Василев и президента на Българската федерация по художествената гимнастика Илиана Раева. Той се разигра след среща между министерството и федерациите. Раева отправи остра атака към Василев, обвинявайки го, че "атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен". По време на извънреден брифинг министърът заяви, че ръководства на спортни федерации са се облагодетелствали от мафията. Радостин Василев обяви и че предстои чистка в Спортнотно министерство и подопечните му дружества.

Освобождават ръководство на Българския спортен тотализатор

„Федерацията по художествена гимнастика – на фона на останалите федерации, се е ползвала с изключителен финансов комфорт. Аз не мога да отговарям за психическото състояние на г-жа Раева. Съжалявам, че тя изпада в състояние на несигурност. Може би трябва да потърси квалифицирана помощ, но аз съм министър и говоря само с факти.  Тя написа един пост в социалните мрежи, който е преднамерен, нечестен и лъжлив”, посочи министърът.

„Аз съм потресена от това, че той говори за моето психическо състояние с такава ирония. Това, което съм написала, е 100-процентовата истина и сега, след като чух министъра, съм убедена, че това е целенасочена атака и към семейството ми, и към мен”, заяви президентът на БФХГ Илиана Раева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.