Той обяви това след срещата си с българския премиер

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че по време на срещата си с българския премиер Кирил Петков в Белград са разговаряли основно за енергийното сътрудничество, предаде БГНЕС.

„Двамата разговаряхме за укрепване на енергийното сътрудничество между Сърбия и България. Обсъдихме икономически въпроси от взаимен интерес“, каза Вучич след приключването на срещата.

Започна визитата на премиера Кирил Петков в Сърбия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според сръбския президент газопроводът „Балкански поток“ е от съществено значение за сътрудничеството и развитието в региона. Той смята, че началото на газовия интерконектор край Цариброд ще гарантира снабдяването с газ и ще диверсифицира източниците на доставка.

Двамата отбелязаха, че приключването на строителството на интерконекторите между България и Гърция и между България и Сърбия ще допринесе за по-голяма енергийна стабилност в региона.

Вучич е благодарил на Петков за искреното приятелство и неговата посветеност на добросъседските отношения.

Премиерът Петков е предложил на сръбския президент да има увеличаване на бизнеса между двете страни, по-конкретно в областта на информационните технологии е предложил създаването на балканска стартъп компания.

„Нашите пазари са малки и затова трябва да се обединим, за да може по-добре да работим на трети пазари, но трябва да мислим и за създаването на нов Балкански център за информационни технологии“, каза Петков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС