„Какво има да се разбира, казано е ясно”, посочи той

В думите на президента Владимир Путин за преминаването на силите за възпиране към специален режим няма двоен смисъл. Това заяви пред репортери говорителят на Путин Дмитрий Песков, съобщава РИА Новости.

„Какво има да се разбира? Няма втори смисъл или двойно дъно - казано е ясно. За Силите за стратегическо възпиране - това е изчерпателна и абсолютна заповед от страна на върховния главнокомандващ”, каза той.

Путин разпореди привеждане на силите за ядрено възпиране в състояние на специална готовност (ВИДЕО)

Според Песков западни представители са говорили за възможни конфликтни ситуации и дори за сблъсъци между Русия и НАТО. „Смятаме това за абсолютно неприемливо, няма да назовавам авторите на тези изявления, въпреки че това беше британският външен министър”, уточни той.

Ден по-рано, на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, Путин разпореди силите за възпиране да бъдат приведени в специална готовност. Държавният глава заяви, че това се дължи на агресивните изявления на високопоставени представители на водещите страни от Северноатлантическия съюз.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов