В третия кръг е възможен мач с Александър Зверев

Григор Димитров ще започне участието си на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс 1000" в Маями от втория кръг. Българинът е поставен под номер 26 в схемата и ще почива на старта.

Неговият първи съперник ще бъде победителят от мача между американеца Макензи МакДоналд и германеца Доминик Кьопфер. При победа в третия кръг 30-годишният Димитров може да играе с поставения под номер 2 Александър Зверев от Германия, който ще трябва да победи във втория кръг един измежду хърватина Борна Чорич или квалификант.

Григор Димитров се изкачи с 10 места в световната ранглиста

Водач в схемата на турнира е вторият в световната ранглиста Даниил Медведев. Руснакът стартира от втори кръг, където ще има за съперник аржентинеца Федерико Делбонис или британеца Анди Мъри.

Шампионът в Маями за 2021 година Хуберт Хуркач от Полша е поставен под номер 8 в схемата и ще играе във втория кръг с един измежду сърбина Ласло Джере и французина Артун Риндеркнех.

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович пропуска турнира заради липса на ваксина срещу коронавируса, докато победителят от Откритото първенство на Австралия Рафаел Надал си взе почивка и също няма да играе в Маями.

Наградният фонд на турнира в Маями е над 9,5 милиона щатски долара.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.