Видео на ситуацията беше публикувано във Facebook групата „Лудостта по пътищата на България.

Нов случай на агресия на пътя. На кадри, заснети на един от изходите на София се вижда шофьор на луксозна кола, който заплашва с метална палка друг водач. До ситуацията се стига след засичане между двата автомобила. МВР започна проверка по случая. 

Видеото беше публикувано във Facebook групата „Лудостта по пътищата на България.” То е без звук, но с цитат от автора за случилото се.  

24-часов маратон за контрол на скоростта по пътищата

„Караше като ненормален между лентите в час пик на Околовръстното в София! Застигна ме с къси, дълги и като ме изпревари отдясно, се изравни с клаксон, а аз му отвърнах с клаксон и ръкомахане, че е луд!"

Публикацията веднага е последвана от  стотици коментари. Подаден е сигнал в МВР. Шофьорът на луксозният автомобил е намерен и извикан в  КАТ- София. Разказа ни, че случаят е от 15 март и той има друга версия. 

“Той пръв ме засече, намали и пръв почти спря на пътя. Това беше в ситуация, в която той беше пред мен. След това аз го изпреварих известно време карах до него, защото в следствие на неговото засичане стана огромен трафик на Околовръстното, при което аз минах в средна лента, за да го изпреваря и да продължа. И лява, и средна лента се движеха супер бавно. От там насетне той свали прозореца, започна нещо да ми ръкомаха, аз свалих моя да видя какво иска и това е”, разказа Калоян Георгиев. 

Затвор за мъж, предизвикал катастрофа с две жертви

Така Калоян решил, че е по-добре да спре. А палката била за самозащита.

“Нищо не съм искал да демонстрирам. Той си беше свалил прозореца, хвърли бутилка минерална вода по мен, което ме притесни. Когато слизаш и някой те заплашва е хубаво да имаш нещо да се защитиш. Нито съм я използвал, нито той е пострадал”, обясни Георгиев.

Шофьорът е категоричен, че не трябва да се стига до агресия на пътя.

“Съжалявам,  да, такива ситуации - изобщо не трябва да се стига до тях, но в крайна сметка сме хора, емоции”, обясни той. 

Калоян получи акт от КАТ. Авторът на видеото отказва коментар пред медиите. Той също е извикан за обяснение в полицията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook