Сред санкционираните е и доведената дъщеря на на руския външен министър Сергей Лавров

Обединеното кралство наложи на Русия нови санкции срещу 65 физически и юридически лица, като според Министерството на външните работи те са насочени към "ключови стратегически отрасли и лица" в момент, когато войната в Украйна навлезе във втория си месец, пипе БГНЕС.

Сред засегнатите са шест банки и отбранителна компания за производство на безпилотни летателни апарати, както и групата "Вагнер", за която Великобритания съобщи, че е била натоварена със задачата да убие украинския президент Володимир Зеленски, съобщи „Гардиън”.

Украйна е унищожила руски десантен кораб в Азовско море

"Кметът" на Мелитопол, регион в Югоизточна Украйна, който в момента е под руска военна окупация, също е подложен на санкции за "сътрудничество" със силите на инвазията, което е първото подобно съобщение.

Сред другите лица, чиито активи замразява Обединеното кралство, са милиардерът и петролен магнат Евгений Швидлер, който има близки връзки с Роман Абрамович; Герман Греф, главен изпълнителен директор на най-голямата руска банка Сбербанк; и Полина Ковальова, доведената дъщеря на руския външен министър, за която се съобщава, че притежава къща за 4 млн. паунда в Лондон.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.