По думите му се предполага, че руснаците унищожават супермаркети, за да причинят хранителна катастрофа

Украинските войски вече контраатакуват около Киев и малко по малко превземат селцата. Руската армия хаотично обстрелва града с мобилни установки "Град". Това заяви за "Твоят ден" българинът Даниел Бенатов, който живее в Лвовска област.

По думите му се предполага, че руснаците унищожават супермаркети, за да причинят хранителна катастрофа, но засега няма недостиг на храна. "Киев има добра логистика, не е обкръжен. Няма проблеми с тока, отоплението и храната. Има хора, които прекарват нощта в бомбоубежища или в метрото. Но има и хора, които се връщат в Киев от другите региони", обясни той. И допълни, че има три групи на държание в ЕС: абсолютни приятели на Украйна, включително и България; такива с неутрално отношение и трети, които според Зеленски спират процесите на помощта към Украйна (Унгария и Германия).

"Възможен е компромис само за неутралния статут на Украйна, но само със сериозни гаранции от САЩ, Великобритания, Турция и ЕС. От вчера вече всички бензиностанции работят без лимити. В Лвов се отварят ресторанти и кафенета, а хората се разхождат. Животът върви напред", сподели Бенатов.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова