Състезателките ни спечелиха общо осем медала

Осем медала, от които три златни, три сребърни и два бронзови, спечелиха българските състезателки на финалите на отделните уреди при жените на международния турнир по художествена гимнастика Купа София в столичната зала „София“.

Шампионката в многобоя Стилияна Николова стана първа на финала на обръч с 31.300 точки и първа на бухалки с оценка 31.800. Боряна Калейн е втора на обръч с 29.750 точки, както и бронзова медалистка на топка с 27.300 и на лента с оценка 26.950. Вчера тя завоюва сребърно отличие в многобоя.

Ева Брезалиева взе златото на лента с 32.200 точки и сребро на топка с 27.500, а Магдалена Миневска остана втора на бухалки с 30.050 точки. На топка победителка е австралийката Лидия Яковлева с оценка 28.850 точки, която стана втора на лента и трета на обръч и на бухалки.

Четири медала (два сребърни и два бронзови) спечелиха българските представителки при девойките. След среброто в многобоя на Елвира Краснобаева, днес грациите взеха още три медала - Дара Стоянова е втора на бухалки, а Никол Тодорова спечели две бронзови отличия на обръч и лента.

Така, равносметката на България от турнира е общо 14 отличия - десет при жените и четири при девойките в многобоя и финалите. От 8 до 10 април София ще бъде домакин на кръг от Световната купа по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец". 

Четири медала за България в художествената гимнастика на "Купа София"

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Редактор: Цветина Петкова