Тя ще се поставя най-малко четири месеца след предишната ваксинация

Гърция ще предложи втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19 за хората на и над 60 години. Тя ще се поставя най-малко четири месеца след предишната ваксинация, предаде агенция Ройтерс, като се позовава на гръцки здравни служители.

"Платформата за това ще бъде отворена на 7 април", заяви на брифинг Мариос Темистоклеус, главен секретар в гръцкото Министерство на здравеопазването, отговарящ за ваксинациите.

Гърция удължи срока на валидност на сертификатите за ваксиниране

Друг служител на здравното министерство посочи, че решението да се предложи поставяне на четвърта доза иРНК ваксина е взето, след като случаите на зараза в страната все още са високи, а бустерната доза е показала, че е ефективна за предотвратяване на смъртни случаи в резултат на коронавируса.

Проф. Аргирова: Ваксините осигуряват защита и срещу новия подвариант на Омикрон ВА.2

Здравните власти в Гърция съобщиха днес за регистрирани 18 988 нови случая на коронавирус и за 70 починали вследствие на болестта. С това общият брой на случаите на COVID-19 в страната достигна 3,11 милиона. Около 72 процента от 11-милионното население на страната е напълно ваксинирано срещу COVID-19.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова
Източник: БТА