Музикантите си партнират с украинския певец Андрий Хривнюк

За първи път от 28 години – Pink Floyd с нов сингъл, посветен на Украйна. Легендарната група се събра, за да запише версия на украинска фолклорна песен със соло на певеца Андрий Хливнюк, който е ранен и е в болница. Hey Hey Rise Up е песен вдъхновена от героите на Украйна.

Песента събра отново емблематчинита рок група Pink Floyd, но в отсъствието на Роджър Уотърс, който е в обтегнати отношения с бившите си колеги.

Песента изпълнява Андрий Хривнюк от украинската група Boombox. Музикантът не е записвал с Pink Floyd, а е използван негов запис направен в центъра на Киев, където певецът изпълнява украинска народна песен, писана по време на Първата световна война.

Песента се превърна в химн на украинската съпротива срещу инвазията, след изпълнението на Андрий Хривнюк, който прекъсна турнето си в Съединените щати, за да се включи в отбраната на Украйна. Днес певецът е в болница, след като беше ранен от шрапнел.

Именно на тази песен украинските фигуристи Александра Назарова и Максим Никитин изпълниха съчетанието си на световното първенство по фигурно пързаляне във Франция, през март.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова