Двамата са провели разговор по телефона

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън и президентът на САЩ Джо Байдън са разговаряли по телефона за това, че е необходимо да се засили икономическият натиск върху Русия, както и да се прекрати зависимостта на Запада от петрола и газа на Москва.

Путин: Случващото се в Украйна е трагедия

„Лидерите обсъдиха необходимостта от ускоряване на помощта за Украйна, включително засилване на военната и икономическата подкрепа, тъй като украинските сили се подготвят за поредното руско настъпление в източната част на страната", заяви говорител на „Даунинг стрийт".

Джонсън е уведомил Байдън, че последната изпратена от страната военна помощ се очаква да пристигне в Украйна в следващите няколко дни или седмици.

Британският министър е казал още, че международната общност трябва да се ангажира с Украйна в дългосрочен план, за да се „гарантира, че визията на украинския народ за свободата на страната им може да бъде осъществена отново“, се казва в изявлението.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС