Калоян Икономов вярва, че следващият кандидат на коалицията за управител на БНБ ще бъде консенсусна фигура

"Странно е външният министър да изразява позиция, че премиерът води двойна политика по отношение РС Македония". Това каза в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS Калоян Икономов от "Продължаваме Промяната".

"Решението за Северна Македония е важно за всички нас, то ще мине през гласуване в парламента. Никой няма да прави резки движения, които не отговарят на обществените нагласи", категоричен бе той.

Според него няма сблъсък в позициите, а има конфронтация по различни въпроси, но когато се вземе категорично решение, то ще се следва.

Относно казуса с избор на управител на БНБ Икономов е убеден, че следващият кандидат за поста ще бъде обединяваща фигура за коалицията.

"Ние сме нови в политиката, учим се как да комуникираме по-добре помежду си, с коалиционните партньори, в парламента и с Министерския съвет. Като водеща формация осъзнаваме, че цялото обществено внимание е насочено към нас", каза още той.

За актуалните социологически проучвания и нагласите на избирателите Калоян Икономов смята, че твърдото ядро на ГЕРБ не се променя, но вярва, че предстоят да се реализират нещата, чрез които управлението ще възстанови доверието в себе си.

Той прогнозира, че в следващите години ще има само коалиционни кабинети.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

Редактор: Илиян Ушеров