Според тях управляващите няма да се разпаднат бързо

Темата за Северна Македония е взривоопасна за коалицията. Въпреки многото червени линии в коалицията, тя няма да се разпадне толкова бързо, поне до есента ще издържи. Максималният й хоризонт е до местните избори. Няма да има бърз разпад". Това заяви политологът доц. Иво Инджов  за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му едва ли БСП ще мине в опозиция, ако се реши да се изпрати помощ за Украйна. "Не виждам какво пречи да се предоставят муниции, каски. Нали БСП уж е социална партия, трябва да се помага на по-слабия. Те се надцакват с ИТН по популизъм. Ще се гласува сравнително безобидна помощ, което да позволи БСП да остане в коалицията", посочи той.

От своя страна политологът доц. Татяна Буруджиева смята, че вчерашното гласуване беше пряко нарушение на разделението на властите. "Няма нужда от избори, ще има правителство на малцинството. Може министрите на БСП да останат дори партията да излезе от коалицията", смята тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.