При инцидента пострадаха две жени

Проверяват имало ли е превишаване на скоростта на камион, който на 26 април, натоварен със самоходна машина, минава под един от надлезите на пътя между Девня и Суворово и събаря част от него.

Преминавайки по пътя, камионът буквално къса предпазното съоръжение.

След удара, част от железобетонната конструкция се стоварва върху един от преминаващите автомобили. Шофьорът на камиона дълго време останал на мястото на инцидента. В смачкания автомобил са пътували 2 жени.

"Едната е ‘81 набор, другата  е родена през 1961 г. Те са майка и дъщеря. Вследствие на пътния инцидент двете жени претърпяват тежки травматични увреждания на долните крайници", заяви главен инспектор Петко Камбуров, който е началник на "Пътна полиция"-Варна.

Защо коли и пешеходци затънаха в прясно налят бетон

Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.

"Надявам се, че органите ще установят причините и това кой е виновен и каква е вината точно", каза Свилен Шитов, кмет на Девня.

Пострадалите жени са настанени в реанимацията на болница „Св. Анна” във Варна. От лечебното заведение съобщиха за NOVA, че предстои серия от операции на крайниците им след тежкия инцидент.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.