Той обсъди с Олаф Шолц отбранителната помощ, сътрудничеството в енергийния сектор и засилването на санкциите срещу Русия

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с германския канцлер Олаф Шолц и са обсъдили отбранителната помощ, сътрудничеството в енергийния сектор и засилването на санкциите срещу Русия, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Оценяваме диалога на високо равнище с Германия и подкрепата в нашата борба", заяви Зеленски в Twitter.

Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна върне всичко свое

Говорител на германското правителство съобщи, че по време на разговора Шолц е подчертал, че от Русия зависи да спре незабавно военните действия в Украйна, да изтегли войските си и да възстанови суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Освен това двамата са обсъдили конкретни, практически начини за по-нататъшна подкрепа на Украйна и са се уговорили да продължат да поддържат връзка, добави говорителят. Зеленски е информирал Шолц и за състоянието на преговорите за прекратяване на насилието.

Зеленски: Искам да възстановим териториалната цялост на Украйна преди края на войната

Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук съобщи пред в. "Украинска правда", че Киев е предложил на Москва да освободи пленени руски военни, в замяна на освобождаване на украинските военни, защитаващи завода "Азовстал" в Мариупол. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.