Сградата ще се нарича Център за духовно освобождаване и екзорсизъм „Св. Михаил”

На Филипините в епархията на архиепископа на Манила започна изграждането на религиозно съоръжение, което ще се превърне в „център на екзорсизма”, съобщи БГНЕС, цитирайки информационният портал на католическата църква в страната. 

Сградата ще се нарича Център за духовно освобождаване и екзорсизъм „Св. Михаил” и се намира в административния район Гуадалупе Виехо в град Макати в източната част на столичния регион. Проектът стартира на 17 май.

„Центърът ще служи на всички, които са в плен на дявола, представляват най-бедните от бедните и обикновено са пренебрегвани", заяви архиепископ Франсиско Сикия, ръководител на отдела за екзорсизъм в епархията на Манила.

Отбелязва се, че проектът е резултат от повече от седем години "молитви, планиране и набиране на средства" и "ще бъде първият по рода си в Азия, ако не и в света".

В центъра ще се помещават "комисия по необичайните явления" и "офисите на Министерството на екзорсизма и на Министерството на виденията и явленията". Центърът ще служи и като седалище на Филипинската асоциация на католическите екзорсисти - част от Католическата епископска конференция на Филипините, и на Международната асоциация на екзорсистите, базирана в Италия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: