Той е с леки симптоми, но се е самоизолирал

Главният изпълнителен директор на "Пфайзер" Алберт Бурла съобщи, че е дал положителна проба за COVID-19, но е с много леки симптоми, предаде Ройтерс. Бурла е получил четири дози от ваксината срещу новия коронавирус на "Пфайзер" и германския партньор на корпорацията "Бионтех". "Убеден съм, че ще се възстановя бързо", допълва Бурла в съобщението си в Twitter.

Великобритания одобри адаптирана ваксина срещу различни варианти на COVID-19

Бурла, който е на 60 години, уточни, че е започнал курс на лечение с препарата "Паксловид" на компанията и се изолира, като спазва всички предпазни мерки. Напоследък няколко публични личности дадоха положителни проби за COVID-19, включително президентът на САЩ Джо Байдън и неговият главен медицински съветник д-р Антъни Фаучи.

Байдън прекара повече от две седмици в изолация в Белия дом след два пристъпа на COVID-19, като се смята, че вторият случай е повтаряне, през което преминават някои пациенти с COVID-19, които приемат "Паксловид". "Паксловид" е антивирусно лекарство, което се използва за лечение на високорискови хора, като например възрастни пациенти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА