Министърът инспектира Лот 3 на съоръжението

Разочароващи изводи и тежки оценки след поредната инспекция на магистрала „Хемус”!

Строителен хаос - така регионалният министър определи случващото се по новостроящите се лотове на пътя. Архитект Иван Шишков провери площадката между Плевен и Ловеч.

Изграждането на автомагистрала „Хемус” от Ябланица до пътен възел за Плевен и Ловеч е сбъркано още при възлагането на лотовете, заяви регионалния министър.

„Тоест, възлагаме първи и трети и след това възлагаме втори. Затова ви казах, че всичко, което намерихме, е строителен хаос. Дотук свършва истинското строителство на „Хемус”. Зад нас започва този хаос, който е за бъдещото строителство – незаконното строителство на Лот 4 и Лот 5 и истинската илюзия на Лот 7 и Лот 8, за които няма и трасе”, заяви арх. Иван Шишков.

Регионалният министър с извънредна инспекция на строежа на „Хемус”

За забавянето на строителството през последните месеци по „Хемус” Иван Шишков не спести отново крайните определения.

„Думата „идиотия” на практика е продължение на това, което ме попитахте. Имало е проекти с изменението в проектната документация, които е трябвало да бъдат направени и одобрени и към днешна дата, когато разплащаме обекта, те не са готови”, заяви арх. Шишков.

От днес регионалното министерство слага строителството на „Хемус” под специален надзор.

„Оттук нататък, след като ние ще плащаме, ще бъдат проверявани до края на служебния кабинет”, заяви Шишков.

До края на седмицата ще бъде пусната и 16 км отсечка от другата страна на „Хемус” – от пътен възел Белокопитово до Буховци, Търговищко. А що се отнася до забавените средства, то те били вече разплатени – 120 млн. лв., не само за „Хемус”, а и за отсечката Благоевград-Видин.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.