След водното бедствие подготовката им за първия учебен ден беше затруднена

Първият учебен ден се оказва предизвикателство за семействата на пострадали от наводненията в Карловско. Подготовката за училище отиде на заден план, на фона на проблемите с разчистването на домовете.

Още 400 военни ще разчистват щетите в Карловско

 

 

В село Каравелово няма данни за деца, които няма да прекрачат прага на училищата в Карлово и Сопот. Те ще пътуват с автобуси. 

„Благодарение на добрите хора, които ни помагат, се справяме. Останахме без нищо, водата отнесе всичко. Много е скъпо да изпратиш дете на училище. Кризисният щаб ни помогна с учебниците и помагалата”, сподели в ефира на „Здравей, България” майка на бъдещ третокласник.

В ОУ "Св. Кирил и Методий" в Карлово приютява 16 деца, пострадали от наводнението. Още около 700 деца присъстват на откриването на учебната година. Преподавателят Мартин Тодоров споделя, че учителите са събрали пари и са купили спално бельо на бедстващите от Каравелово.

"Помогнахме на наш бъдещ колега с дете на 2 години - купихме и сушилня. Имаме и кутии за дарения, всички желаещи могат да дарят вместо да купят букет. 15 колеги заминахме да помагаме на терен", разкри той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.