Това написа тя в своя Facebook профил

Има по-отговорно лице за смъртта на подполковник Валентин Терзиев, което обаче не е разследвано. Това написа в своя Facebook профил съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова. 

“Ама, разбира се министър Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оправдан, след като е единствения привлечен обвиняем, а изобщо не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача”, пише Попова. “Има изрична заповед на ръководителя на ВВС, утвърдена от МО, в която е определено лицето за ръководител на стрелбите и това не е полк. Орлов”, твърди още тя. Какво е правил той там, кой го е изпрати и с какви отговорности, пита Попова. “Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче изобщо не е привлечено в хода на производството”, пише още тя. 

Обвиниха полковник за смъртта на загиналия край Шабла пилот

“Това, че Методи Орлов ще поеме цялата вина го знам от десетия ден след инцидента” се казва в поста й. “Интересно е как Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е”, пише още Попова. 

Тя се обърна към военния министър като заяви, че “явно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, след като с такава лекота и с едно изказване обезсмисли съдебната ни система и отново прехвърли вината върху пилота, пренебрегвайки йерархичната подчиненост във ВС при взимане на решения, изпълнението им и последващите отговорности от това”.

След което постави въпрос и към прокуратурата - ще бъдат ли привлечени отговорните лица, или “ще изпрати случая в битието”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.