Това каза депутатът от "Демократична България"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че извънредно свиква депутатите от парламентарната група в централата на партията. По думите на Ивайло Мирчев от "Демократична България" това е опит да се „свали температурата” заради протеста, който е обявен за 18:30 часа днес пред Народното събрание. 

„Това, което иска Бойко Борисов да направи, е да каже следното: „Опичайте си акъла! Ако не го направите, отиваме на избори по моите правила. А вие знаете какво се случва, когато отидем избори по моите правила!” – това ни казва Бойко Борисов”, твърди депутатът от „Демократична България”. Ивайло Мирчев допълни, че "това е старият, арогантен ГЕРБ".

Мирчев: В петък в 18:30 пред НС срещу хартиената бюлетина и опраскването на Изборния кодекс!

В четвъртък той обяви в личния си Facebook профил, че днес ще има протест пред Народното събрание срещу промените в Изборния кодекс, които бяха приети след 18-часово заседание на Правната комисия. „Хората, които ще дойдат днес пред Народното събрание, ще бъдат хора, които виждат, че има проблем в страната и искат да решат този проблем”, каза още народният представител.

ДБ и ПП излизат на протест пред Народното събрание

Мирчев нарече „аматьорско” предложението при броене на бюлетините всяка една да се показва пред камера, за да се избегнат спекулации с автентичността на вота. Според народния представител качеството на видеото ще е негодно. 

ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА: Среднощно заседание, взаимни атаки и закана за протест (ОБЗОР)

"Госпожа Корнелия Нинова само преди година-две обясняваше как е против смесеното гласуване. Обясняваше какъв недъг на гласуването е хартиената бюлетина", коментира народният представител позицията на БСП относно връщането на хартиената бюлетина. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.