Вижте коментара на светските личности

На политиците страшно им харесва да са в парламента. Те, въпреки всичко, гледат максимално да престояват там. Много съм разочарован от всички. Трудно е да си мислим, че давайки гласа си, няма да получим това, за което сме гласували. Липса на мъдрост, тотална заблуда и загуба на връзка с реалността е да си мислят, че могат да управляват самостоятелно. Народът е казал друг. Това каза Иво Танев в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му огромни индустриалци и олигарси командват политиците. "Дори Господ да слезе на Земята, ще намерят начин да го оплюят", смята той. 

Какви са възможните политически сценарии

От своя страна журналистът и продуцент Мариана Аршева заяви, че не вярва с втория мандат да се състави правителство. "Може би им се иска кабинет на малцинството, но се замислят, че ще имат вражеска опозиция. Третият мандат може да бъде ляв или десен. Няма как да се заформи експертно правителство. Стига да има желание и диалогичност, може да има кабинет", заяви тя. 

Според нея хората, които получат третия мандат, ще трябва да се консолидират, иначе отиваме на нови избори. "2023 г. по китайския календар е на Белия заек - той предполага смелост, кураж, оптимизъм. Но има и страхове. Може би ще е годината на мъдростта и Вежди Рашидов", посочи Аршева.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.