Изобретението е от Китай

Четирикрако роботизирано куче, което може да прави лицеви опори, предлага китайският производител на роботи Unitree. Производителите са се погрижили кучето да прави всичко, за да помогне, включително – и лицеви опори, съобщи БГНЕС.

Роботизираното куче Go1 на Unitree не се отличава с ярки цветове и има само сребрист метален вид. Но това не бива да го прави по-малко привлекателно, тъй като роботизираното куче има множество функции. 

Компанията Unitree е оборудвала кучето робот Go1 с пет комплекта бинокулярни сензори с рибешко око за измерване на дълбочината, които в комбинация със сензорите с изкуствен интелект са еквивалентни на 20 реални сензора на Intel.

Go1 разполага и с интелигентна система за съпровождане, която използва патентована безжична система за векторно позициониране. Така кучето остава в периферното зрение на човека и не се налага човек да се обръща, за да види роботът дали го следва.

Ставите на Go1 са изработени с помощта на патентована технология, която позволява изработването на мощни свръхлеки стави. Роботът може да носи до 11 килограма тегло и е оборудван с усъвършенствана система за разсейване на топлината, която се грижи за нуждите му от охлаждане.

Кучето-робот Go1 може да се движи с максимална скорост от над 17 км в час и се предлага в три варианта, всеки от които е подходящ за бюджета. Началното ниво на Go1 се нарича Air и разполага само с един чифт от системата Super sensing и се предлага само срещу 2700 щ.д.

Средното ниво на Go1 се нарича Pro и е оборудвано с пет чифта супер сензорни системи, които повишават цената до 3500 щ.д. За тези, които искат да си поиграят с роботизираното куче и да проверят пригодността му за различни цели, има Go1 Edu, който позволява опции за графични, както и за програмни интерфейси, базирани на python, 4G свързаност и допълнителни радари.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.