Коментира криминалният експерт Иван Савов

Продължава разследването на случая, при който мъж е бил обран от двама маскирани на паркинга на столичен хипермаркет. Те го напръскали с лютив спрей и изтръгнали чантата му, в която имало 30 хиляди лева, след което са избягали. Пострадалият е доставчик на цигари и всеки ден носи в себе си големи суми пари.  

Според криминалния експерт Иван Савов хората, извършили това, не са аматьори.

„Със сигурност не са аматьори, не е и случайно деяние. Ако не е инсценировка, то този човек е следен, знаело се е, че носи големи суми пари”, обясни Савов.

„Това, че е на оживено място, в случая е изиграло положителна роля. В движението, в тълпата, е по-лесно един автомобил да изчезне, както и е по-лесно да се случи нещо подобно, без да се стреля”, коментира Савов.  

„Друг е въпросът до каква степен можем да говорим за инсцениране. В крайна сметка колкото и да има ролята в действията на извършителите, 30 000 не е чак толкова голяма сума, че да си струват да го правят. Рискът, който се оставя от извършителите, не ми се струва толкова оправдан”, коментира експертът.

Според него престъплението ще бъде разкрито.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.