Не е ясно в чие владение е Благодатне

Украинските сили са отблъснали нападение в района на Благодатне в източната част на Донецка област. Това съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Оттам добавят, че украинските части са отблъснали руските атаки в 13 други населени места.

Руската частна военна компания "Вагнер" обаче обяви в Телеграм, че нейни подразделения са установили контрол над Благодатне. Информациите не могат да бъдат официално потвърдени, защото с ожесточаването на сраженията в Донецка област точното положение на фронтовата линия не може да се определи. Междувременно стана ясно, че Киев води преговори за доставка на ракети с голям обсег.

"Би било възможно да спрем този руски терор, ако можем да предоставим на нашата армия подходяща ракетна мощ. За да не се чувстват терористите безнаказани. Украйна се нуждае от ракети с голям обсег, за да премахнем тази възможност нашествениците да унищожават украински градове, използвайки ракетни установки, разположени далеч от фронтовата линия", заяви Зеленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.