Част от ситуацията беше заснета от случаен шофьор в близост

Екшън в София. След гонка и катастрофа с патрулка – последва зрелищен арест. Шофьор без книжка премина на няколко кръстовища на червено, не спря за полицейска проверка и удари два автомобила. Сред тях и патрулка. Пострадали са двама полицаи. При ареста се стигна до насочени пистолети и къртене на врати.

Част от ситуацията беше заснета от случаен шофьор в близост. Според бившия началник на столичния КАТ Тенчо Тенев тъй като водачът се е заключил, полицай е счупил предното стъкло с пистолета си. "Предното стъкло е по-усилено, няма да нарани лицето на водача. Най-вероятно колегите в бързината са извадили оръжието за респект, нямало е да стрелят, просто стъклата са били затъмнени и не се е виждало вътре", предположи той. 

След гонка: Задържаха шофьор, отказал да се подчини на полицията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шофьорът и спътничката му опитват да се разменят. "Сигурно колегите са установили, че мъж управлява, след като е преминал на червено. Опитал се е да прескочи и да седне на задната седалка, за да избегне последствията. Нямам обяснение защо вратата е била изкъртена. Колата би трябвало вече да бъде преместена", смята Тенев.

Очевидка споделя, че е слязла да си вземе сандвич и е чула трясъци. "Обърнах се и видях, че блъскат колата ни, синът ми беше вътре. В този момент излязоха полицаи. Изтичах да видя какво се случва, кола беше приклещена между нашия автомобил и патрулката. Полицаите удряха стъклата, извадиха оръжие. Прецених, че е по-добре да се махнем, ако водачът беше извадил оръжие, щеше да се стигне до престрелка", заяви тя. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.