Показно е съборена и цялата ограда на имота

Странен начин да се уреждат сметки и спорове са открили в разложкото село Елешница. Неизвестен извършител е отрязал десетки дръвчета от градината на един от жителите на селото. На 84 години Васил Бакъшев се радвал на прекрасна овощна градина. Преди два дни обаче му се обадили работници от близката фабрика. Казали му да дойде и да се подготви да види най-лошото.

"Много тежко го понесох, с плач! Защото това е 10-годишен труд. Всеки ден сме тук! Ние познавахме всеко дръвче, какво трябва да му се направи, дали боледува, дали трябва да го напръскаме или да му помогнеме нещо, да го орежем, всичките беха вече плододаващи – ябълки, сливи, круши, череши, праскова, и още други дреболии, екзотики там – дренове", разказва Васил Бакъшев.

Всяко едно дръвче е брутално отсечено. Не е пропуснато нито едно в 4-декаровата нива. "Това е най-жалкото, че ние години наред събирахме стари сортове в района на Елешница и на Белица – дръвчета, които са 80-100 годишни, дебели дръвчета. Направих и разсадник с тези сортове, и след това, когато те поукрепнаха в разсадника, ги пренесох тук. А вече ще бъдат загубени, , защото не мога да ги възстановя", твърди Васил. 

Показно е унищожена и цялата ограда на имота. "150 железобетонни колци, които са счупени с боен чук и оградата цялата е прерязана. На 150 места оградата е прерязана. Колко време според вас извършителят е отделил, за да свърши всичко това? Поне цяла нощ. Не изглежда да е действал сам? Не, това в никой случай не е бил сам". 

Васил Бакъшев е уведомил органите на реда. Разказал им е своята версия, която обаче, преди да бъде разкрита, трябва да се докаже. "Да! Това е отмъщение! Имам опасения, предположения, сериозни, които съм ги споделил с полицията, но не мога да назовавам имена", посочва мъжът. 

Дори обаче, извършителят да бъде заловен, Васил не очаква някакво възмездие или обезщетение. Нито пък морално удовлетворение. Защото отсечените дръвчета за възрастния човек е удар право във сърцето.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.