В Европа има само една държава, където канабисът е легален - Малта

С над 10% от населението, употребяващо марихуана (канабис), Франция, Испания, Хърватия и Италия оглавяват списъка в Европа, сочат данните, публикувани в уебсайта Landgeist. Македония е в челните редици на списъка с 6,6% и всъщност е водеща страна в Югоизточна и Източна Европа, предава БГНЕС.

Ако според количеството изядено месо Македония е на последно място, то по отношение на марихуаната страната е "рамо до рамо" със западноевропейските държави. Македония е отбелязана на картата като страна, в която марихуаната е разрешена за медицински цели.

Необичайно състезание по скоростно свиване на цигара с канабис в Тайланд (ВИДЕО)

Уточнява се, че за целите на проучването са използвани данни какъв процент от населението е употребявало марихуана през последните 12 месеца. 

В Европа има само една държава, където канабисът е легален - Малта. Там канабисът може да се отглежда в социални клубове за канабис, които могат да го разпространяват между членовете, до максимум 7g на ден и 50g на месец.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.