Ще бъде извършена и ДНК експертиза

Намерени са вещи и особени белези, които дават основание да се предположи, че намереното тяло в Перник е именно на Емил Боев. Това коментира говорителят на Окръжната прокуратура в града Албена Стоилова.

Близките са уведомени и са имали възможност да видят тялото и също са потвърдили, че става въпрос за Боев. Ще бъде извършена и ДНК експертиза за категорично заключение. Първо NOVA съобщи, че в изплувалото тяло е открита личната карта на мъжа.

ПЪРВО ПО NOVA: Откриха личната карта на Емил Боев в намереното тяло в Перник

При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие. „Ще бъде направена аутопсия от Съдебна медицина”, допълни Стоилова. 

Защо тялото е забелязано едва сега, от полицията обясниха: „При удавяне, трупът първо потъва, а след определен период изплува. Зависи и от метеорологичните условия. В период между 40 и 60 дни тялото изплува на повърхността”, посочи ком. Йордан Николов. 

От полицията уточниха, че до този момент не са направили проверка на езерото, от което изплува тялото на Боев, защото условията са били „много трудни за обикновени водолази”. „Във вторник трябваше да пристигнат водолази, които да проверят и това езеро. Положихме максимални усилия по разследването”, поясни още ком. Николов.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.