Каква ще е цената на сянката това лято

На Черноморието повечето концесионери вече подготвят пясъчните ивици за новия летен сезон.
Каква ще е цената на сянката това лято, какъв сезон очакват черноморските жители и удари ли инфлацията и по заплатите на сезонните работници, провериха в аванс нашите кореспонденти.

​Недостиг на кадри за летния сезон по Черноморието

Според концесионера на плаж Крайморие Николай Димитров, ако времето е по-благосклонно, сезонът може да започне още през май. "Плажната ивица е подравнена, започваме пресяване, почистване и обезпаразитяване. Ако времето е хубаво, първите чадъри мога да наредя за ден-два. Ако видя струпвания на хора, ще извикам и спасителите по-рано от договорения 1 юни", заяви той. И допълни, че заплатите също ще бъдат повишени. 

По думите му таванът на цените  е бил за чадър е 10 лева. "Сега най-вероятно ще ги увелича и аз. Никой не е задължен да ползва чадър и шезлонг, има и свободна зона и безстопанствени плажове. Всеки обаче може да ползва душовете, тоалетните и медицинска помощ. Ще предложим по-старите договори с по-ниски цени да се осъвременят", подчерта Димитров. 

Репортер: Елена Танева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.