Преди да влезе в прокуратурата той поясни, че няма никакви притеснения

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков се яви на разпит в Софийската районна прокуратура. Той е бил разпитан във връзка със записа от Национален съвет на ПП, направен от Радостин Василев.

„Викат ме като свидетел по тема, с която още не съм запознат. Ако е като при Асен Василев, предполагам по тезата за заплахите на Радостин Василев, които сам опроверга. Надявам се, че ще бъде кратка среща. Нямам абсолютно никакви притеснения. Това е най-хубавото - когато човек няма за какво да се притеснява и чувства, че прави правилните неща с всяка стъпка”, коментира Петков преди разпита. 

Той посочи, че няма голямо доверие на прокуратурата. „Заемат доста силни политически позиции. Играят го по едни и същи дела хем „на трупчета”, хем се появяват”, уточни Петков.

Относно поискания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Петков поясни: „Вярвам в силата на едно истинско правосъдие и стандартните процедури в парламента и се надявам, че следвайки тях, ще достигнем до истинско правосъдие и няма да позволим прокуратурата да се използва като бухалка. Не става дума само за Борисов, а за всички възможни неща”.

Съпредседателят на ПП уточни, че доверието му към службите е „изключително ниско” и коментира изслушването на шефовете на служби в парламента във вторник: „Аз съм умопомрачен от част от казаното. Искам ясно да заявя, че Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал. Един от хората, които наистина вярват, че България може да бъде нормална европейска държава”, заяви Петков.


След разпита Петков обясни, че са му задавали въпроси във връзка с Радостин Василев и направения от него запис. „Беше съвсем нормален разговор. Питаха ме как според нас се е случил този запис. Дали Радостин Василев е записвал, как е записвал. Обясних, че платформата ZOOM показва, когато някой записва. Това означава, че записът се е случило с устройство, което не е свързано с платформата, а е било отстрани”, заяви той.

Съпредседателят на ПП е на мнение, че Радостин Василев не работи сам, а е „инструмент на службите”. „Целта е ясна - да не се направи редовно правителство. Тези, които се надяват, че няма да има редовно правителство - могат да са сигурни, че ние ще направим всичко възможно да има България кабинет, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме”, подчерта още Петков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.