Всички национални съвети на партиите в ПП-ДБ са приели състава на кабинета

На всички национални съвети на партиите от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” беше приет съставът на правителството. Предложили сме това, което излезе в края на деня. Това обяви издигнатият за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

„Истината е, че с ГЕРБ си нямаме доверие. В разговорите с Мария Габриел виждам, че на нея мога да ѝ имам доверие. Разговорите с нея вървят конструктивно и аргументите се чуват. Съставът на правителството е консенсусен”, добави Денков.

НЕОФИЦИАЛНО: Кой влиза в кабинета „Денков - Габриел” (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Номинираният за премиер подчерта, че съставът на правителството е насочен към включване на повече експерти. „Искам да благодаря на всички, които се съгласиха да участват в първия състав. Трябваше да изтеглим няколко политически лица, за да стане кабинетът по-неутрален”, уточни Денков.

Той припомни, че вече е юни, а държавата няма бюджет. „Още октомври служебното правителство беше длъжно да представи, но не го направи. Сега правим второ удължаване, което създава големи проблеми. От отчетите на Финансовото министерство виждаме, че има проблем със събираемостта на приходите. Трябва да влезе сериозен екип”, смята Денков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.