Проверки ще се извършват на територията на цялата страна

Мащабна акция на „Пътна полиция” започна на територията на цялата страна. МВР затегна контрола заради зачестилите инциденти. Освен униформени, в проверките участват представители на АПИ, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, Агенция „Митници” и НАП.

„Проверките ще се извършват от няколко органа едновременно. Акцията е всеобхватна. Когато става въпрос за контрол на водачи на превозни средства с товари, те се отклоняват към съответната група служители, които имат компетенция да проверят документацията”, обясни инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция”.   


До обед в Бургаска област са проверени 35 коли. Констатирани са 6 нарушения за пътуване без предпазен колан, съставени са 3 акта за неплатена винетка. Има и едно нарушение за говорене по телефона по време на шофиране.

Темата за пътната безопасност и стартиращите проверки беше водеща и при откриването на днешното заседание на Министерския съвет. Премиерът обеща да не се работи кампанийно, а контролът да е постоянен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.