В център Барокамера Бургас има машина, наподобяваща изчезналата

Изчезна малка подводница, която има една основна дейност - посещава останките от Титаник на дъното на Атлантическия океан. Цялото спускане продължава 8 часа и на всеки 15 минути от подводницата говорят с кораба, от който се спуска. Такава комуникация няма от 18-ти юни.

Продължава издирването на изчезналата подводница

В център Барокамера Бургас има наподобяваща изчезналата машина, но наполовина по размер. "Системите в съоръжението би трябвало да са дублирани - освен електрически, трябва да има и ръчни. Щом нямат комуникация с вуншния свят вероятно имат електрически проблем. Кислород би трябвало да има, въглеродният двуокис е по-голям проблем. Системи за изчистване преработват въздуха и през химически агенти, като сода, изчистват двуокиса. При петима души в подводницата и една техническа атмосфера, разходът на въздух е 100 литра на минута", заяви водолазът Красен Парушев. 

По думите му е невъзможно екипажът сам да се спаси тъй като вратите се отварят навън, а в самата подводница налягането е около 380 бара - тъй като е на около 3800 метра дълбочина. "Ако не се изравни налягането вън и вътре няма как да се отвори вратата. Човек няма как да оцелее на такова налягане. Ако в подводницата има морзова азбука с дървен чук, така може да се подаде сигнал до издирвателните екипи", обясни още той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.