От транспортното министерство са категорични, че пилотът е допуснал редица нарушения

Проверяват хеликоптера, летял на опасно ниска височина над плаж „Градина”. Реакцията идва след сигнал на NOVA до Транспортното министерство. Екипът ни разполага с кадри, заснети от зрител, на които се вижда как хеликоптерът прелита над един от най-оживените плажове около Созопол. От министерството са категорични, че пилотът е допуснал редица нарушения.

ПЪРВО ПО NOVA: Транспортният министър за хеликоптера нарушител над „Градина”: Може да бъдат отнети лицензите на пилота и на оператора

„Бяхме на плажа да гледаме изгрева на слънцето. Близо до нас имаше парти и се появи един хеликоптер, който мина два пъти над водата, като единият път даже слезе с носа много близо до водата, сигурно на 2-3 метра и изведнъж ускори нагоре”, разказа Васил Марчев, очевидец на случилото се.

Хеликоптерът от плаж „Градина” хвърлял хартии с образа на бивш управляващ

По думите му хеликоптерът е прелетял на около 10 метра над плажната ивица. А вчера там все още имало рекламни материали, разпръснати от организаторите на събитието.

"Когато хеликоптерът се наклони много близко към водата, всички помисихме, че може да падне. Беше доста стресиращо", споделя още Марчев.

Той допълва, че вчера по плажа все още е имало рекламни материали. "Съвестни къмпингуващи събираха боклуци в чували. От водата обаче никой не си е направил труда да ги събира тези неща", разказа още той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.