Електоратът на ГЕРБ е разделен на две, изтъкна Бойко Станкушев

„Не бих го нарекъл „сглобка”, това е политика. Това нещо, което някои избързаха да обявят като безпринципно, работи по някакъв начин. В практиката политиката е изкуството на възможното”. Това заяви журналистът Бойко Станкушев в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS за управляващата коалиция и противоречията между съставляващите я политически формации.

Според Георги Лозанов има противопоставяне на едно евроатлантическо мнозинство срещу друго политическо обединение, което включва президента, „Възраждане” и БСП. „Основната ос на конфликта е този”, обясни бившият председател на СЕМ. По думите му „в тази мътна вода ДПС се прилепват към „добрите” и депутатът Делян Пеевски става борец срещу Делян Пеевски”.

Станкушев обърна внимание, че електоратът на ГЕРБ е разделен на две според изследване на „Тренд”. „Това е принципен въпрос - значи ли, че ще има два ГЕРБ-а/”, запита Станкушев.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.