Той коментира и предстоящия местен вот

„Преди около 6 месеца ние от ГЕРБ-СДС, заедно с „Демократична България” взехме категорично решение и оказахме на държавата да премести Паметника на Съветската армия. Натоварили сме областния управител да изпълни това наше решение. Вече е готова подготовката да обявим международен архитектурен конкурс в какво да се превърне това пространство”. Това заяви в ефира на „Събуди се” председателят на СОС Георги Георгиев.
 
Относно новината, че руската федерация обяви, че ще започне разследване за вандалските прояви срещу монумента, Георгиев каза следното: „Аз бих посъветвал руските служби да се грижат за престъпления на територията на Русия. България е суверена държава. Така, че имаме си достатъчно компетентни органи, които проверяват сигнали”.

Той коментира и предстоящия местен вот:

„Ние сме най-голямата дясна партия и сме длъжни да излъчим най-добрия кандидат, защото до момента не виждаме автентична силна дясна кандидатура, която да може да предложи на софиянци решенията, от които те имат нужда. Изборите в София много често са заложник на политическите битки, на голямата игра. Виждаме един политически миш маш, който ни бе предложен от тройната градска коалиция”, допълни още Георгиев.

За рисковото шофиране в София, Георгиев заяви, че на 15 места е поставена нова червена настилка за намаляване скоростта на автомобилите. Над 300 пък са осветените пешеходни пътеки.  

Целия разговор гледайте във видеото.