Александър Зверев е потенциален съперник за Димитров в третия кръг

Българският тенисист Григор Димитров започва с Алекс Молчан (Словакия) в първия кръг на Откритото първенство на САЩ, последният за годината турнир от Големия шлем. Димитров, който е поставен под номер 19, е в горната част на схемата, която логично се води от номер 1 в ранглистата на АТР Карлос Алкарас (Испания).

При победа на старта, Димитров може да срещне Анди Мъри (Великобритания) още във втория кръг. Мъри, който е трикратен шампион от Шлема, започва срещу Корентен Муте (Франция). Александър Зверев (Германия) е потенциален съперник за Димитров в третия кръг, а Яник Синер – в четвъртия.

Григор Димитров загуби от Александър Зверев

Григор Димитров и Алекс Молчан до момента не са се срещали. Роденият през 1997 г. в Прешов съперник е на 117-о място в световната ранглиста в момента, като личният му рекорд е 38-а позиция в подреждането през месец май миналата година. 

В турнира, който стартира на 28 август Карлос Алкарас започва пътя си към трофея с мач срещу 29-годишния германец Доминик Кьопфер. Пътят му с Димитров може да се пресече евентуално на четвъртфинала.

Григор Димитров глези приятелката си за рождения ѝ ден (СНИМКИ)

В долната част на схемата номер 2 Новак Джокович, който се завръща на турнира, започва с Александър Мюлер (Франция), а в третия кръг може да се срещне със сънародника си Ласло Джере.

Поставеният под номер 3 Даниил Медведев (Русия) също е поставен в горната част и началото му е сравнително лесно срещу неизвестния унгарец Атила Балаш. Номер 4 Холгер Руне и финалистът Каспер Рууд са в долната част и ги чака възможна среща с Джокович.

Източник: Атанас Василев, БТА