Животното било на дърво в тематичния парк "Дисниленд"

Американска черна мечка е била забелязана в парка Disney World в Орландо. Появата на животното е предизвикало временното затваряне на поне 10 туристически атракции в увеселителния парк, съобщиха представители на Агенцията за флората и фауната на Флорида.

Мечката се е намирала на дърво в тематичния парк "Дисниленд". Тя е била заловена безопасно от биолози и агенти на Комисията за опазване на рибната и дивата флора и фауна във Флорида.

Според местна телевизия временно са били затворени 15 атракциона, включително тематичните пространства "Къщата на духовете" и "Карибски пирати".

"В повечето случаи е за предпочитане да се спазва дистанция от мечките и те да се оставят да си отидат сами, но в тази ситуация служителите заловиха животното, за да го прехвърлят извън парка" в район на националната гора Окала, обясниха представители Комисията. Все още не са известни подробности за това как мечката е успяла да влезе в увеселителния парк.

Мечка и малките ѝ се разходиха над пловдивско село (ВИДЕО)

"През есента мечките са по-активни в търсенето на храна, за да съхранят запасите си от мазнини за зимата. Тази женска мечка вероятно се е движила из парка в търсене на храна", допълниха от Комисията.

Източник: БГНЕС