"Комисията по енергийна политика, която твори само глупости е напълнена със случайни хора", заяви той

На мен ми се искаше Ваня Григорова да не се кандидатира за кмет на София. Тя направи своя избор. Имахме поредица от разговори с нея. Помолих и д-р Тренчев да говори с нея, но тя си направи избора. Това каза в предаването „Денят на живо” по Nova News Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа". 

"В кметската работа няма синдикализъм, има политика. И този град, както всеки друг, има твърде много проблеми и са по-големи от това какво работят хората и колко получават за това. Особено в такъв огромен град като София с 2 милиарда бюджет се случват много неща и много неща трябва да бъдат поправени. И улицата, на която аз живея е с разбит тротоар от 20 години, но какво да правим - ще чакаме", заяви Манолов. 

Бонев: Изборът на Хекимян е опит за подновяване фасадата, зад която ГЕРБ дерибейства

Относно протестите президентът на КТ "Подкрепа" каза: "Минути преди да дойда получих призив от работещи в "Мини Марица-изток", че искат да изразят гражданско неподчинение. Защото огромният проблем е в недоверието, казах го и на премиера Денков. Работещите там са убедени, че политиците искат за пореден път да ги прецакат. Така както се случи преди години с приватизацията. Хората имат основание да мислят така."

"Още на първата среща казах, че трябва да се разпадне Комисията по енергийна политика, която твори само глупости и е напълнена със случайни хора, които защитават някакви дребни частни интереси. Говоря за Комисията, която е помощен орган към Съвета по зелената сделка, има вътре една помощна комисия. В нея са наблъскани граждани, които са готови продадат държавата за пърче хляб и две кебапчета", посочи той. 

"Това, което ние предлагаме е разговорът да бъде разделен на две. По отделно да говорим за това предприятие и отделно за всички останали неща, по които ние постигнахме доста голяма степен на съгласие. Там става дума да не бързаме с либерализацията на цените за битовите потребители. 2026 година е прекалено рано", каза Манолов. 

Според него ако ситуацията с въглищната енергетика продължат да се случват по същия начин, ще има гражданско неподчинение. "Не мога да обещая да няма протести по време на кампанията. По-лесно ми е да направя обратната прогноза - ще има гражданско неподчинение. Аз ви разказвам какво ми казват. Това са сериозни приказки от сериозни хора", добави той. 

Целия разговор гледайте във видеото.