Темата коментира инспектор Мария Ботева

Черен уикенд за българския спорт. Безмилостната война на пътя отне вчера още четири човешки живота. Футболният треньор Ферарио Спасов е жертвата при катастрофата край Велико Търново. Други трима загинаха на пътя Ловеч-Плевен, сред тях и именитата плевенска волейболна треньорка Стефка Великова. Възможните причини за тежките пътни инциденти и за мерките на държавата за спаряване с тях коментира главен инспектор в отдел „Пътна полиция” Мария Ботева.

Шофьорът, причинил катастрофата с Ферарио Спасов е задържан за 24 часа
 
Двете катастрофи от събота, са настъпили в условията на проливен дъжд и несъобразяване с условията на пътя от страна на водачите на автомобилите причинили инцидентите, каза тя. По първоначални данни, при катастрофата в Ловеч автомобилът се е завъртял, заради дъжда шофьорът не е могъл да овладее колата и е навлязъл в насрещната лента, където е имало друг автомобил, обясни Ботева. В случая от Велико Търново причинилият катастрофата е застигнал преднодвижещия се и се блъска в него с висока скорост, допълни тя. Предстои да се изясни дали имало употреба на алкохол, посочи Ботева. Маркировката не се вижда добре, каза Ботева.

ЧЕРЕН УИКЕНД НА ПЪТЯ: Двама треньори и двама волейболисти загинаха в катастрофи

Инспектор Ботева коментира и зачестилите случаи на деца зад волана. Тя определи това поведение като безотговорно и рисково. Ботева призова хората да поставят коланите в автомобилите.

Повече от разговора гледайте във видеото.