По първоначална информация няма пострадали

Бързият влак от Димитровград за Горна Оряховица престоява от 07:34 ч. в участъка между гарите Змейово и Тулово поради възникнала повреда в помощния двигател компресор на локомотива. Впоследствие от машинното отделение на локомотива започва да излиза гъст дим.

Видео: Георги Манев, NOVA

Локомотивната бригада е реагирала своевременно. След като забелязали дима, задействали противопожарната система на локомотива и подали сигнал на тел. 112. В момента на мястото екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по обезопасяване на локомотива. При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака.

В композицията пътували около 40 души, които са превозени до гара Тулово. Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак от гара Тулово до гара Горна Оряховица.

Снимка: Георги Манев, NOVA

Влаковата композиция е била изтеглена до около половин километър от гара Тулово, за да могат пожарникарите да имат достъп до горящия локомотив. 1,2 тона двигателно масло, много кабели и тясно пространство възпрепятстваха работата на пожарникарите, които за три часа успяха да загасят запалилия се влак, който е пуснат в движение през далечната 1986 година.

Не е засегнато движението на другите влакове, които преминават в участъка.