Бюджетът е "бюджет на младите" заради инвестициите в хората, каза още депутатът от ПП-ДБ

Крайно време е да издигаме паметници, които обединяват, а не които разделят. Така депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев коментира демонтирането на Паметника на Съветската армия. Според народния представител улиците в София трябва да носят имената на българи, а не на руски генерали.

Демонтират фигури от Паметника на Съветската армия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бих нарекъл бюджета „бюджет на младите“, защото се правят много инвестиции в младите хора, каза още Митев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Работещите в градския транспорт излизат на протест

"Нормално е да има протести, когато се формират финансите на държавата. Надявам се голяма част от исканията на демонстрантите да бъдат удовлетворени, но не съм сигурен, че ще може, тъй като политиката е според възможностите. Ние правим всичко, което е възможно с ресурсите, с които разполагаме", поясни Митев.

Социалните работници в Пловдив излизат на протест

"Редно е да се инвестира в културата. Част от проблемите в сектора е неефективното изразходване на средства", каза депутатът. По негови думи управляващите се опитват да направят механизъм, според който наистина работещите читалища да получават средства.

Политикът изрази надежда, че България ще влезе в еврозоната от 2025 г., но трябва да има сериозна информационна кампания за обществото.

Повече гледайте във видеото.