Купата на нациите ще се проведе в Кот д'Ивоар

Най-голямото футболно събитие в Африка тази година, Купата на нациите, ще се проведе в Кот д'Ивоар. Жителите на столицата Абиджан се подготвят за домакинството с огромно нетърпение, предава Voice of America (VOA). Местните споделят, че са чакали този момент много дълго време. По думите им събитието ще донесе много радост и вълнение.

Какво си пожелаха жителите на Африка за новата година (ВИДЕО)

Успоредно с това Абиджан се и разкрасява. В луксозния голф район на града се изгражда впечатляващ проект, наречен "Laguna Show" с музикален фонтан и воден екран. Карим Уатара е организатор на проекта. Той казва, че мястото ще бъде локация за срещи и ще даде възможност на хората да си прекарат чудесно. Той посочва, че Лагуната ще бъде отворена за всички. Утара допълва, че хората ще могат да опитат традиционната африканска кухня, да опознаят културата на континента и гостоприемността на хората.

ЮАР усилено развива селското стопанство (ВИДЕО)

Купата на африканските нации започва в събота. Домакинът Кот д'Ивоар се изправя срещу Гвинея-Бисау в Абиджан. Останалата част от турнира ще се проведе в пет различни града по крайбрежието западноафриканската държава и ще продължи до 11 февруари, съобщава Voice of America (VOA).

Източник: Voice of America (VOA)